De BSW heeft de volgende activiteiten

• Enige malen per jaar voor de leden en aspirant-leden nascholings- of bijscholingsbijeenkomsten organiseren.
  • Naar behoefte verenigingsblad met daarin voor het beroep relevante informatie uit te geven.
  • Het opbouwen van een netwerk van contactpersonen die kunnen
    bijdragen aan de kwaliteitsverbetering van het beroep en de verdere maatschappelijke bekendheid van het beroep Spiritueel Werker en
    spiritualiteit.
  • Contacten met andere opleidingen te onderhouden en met
    zorgverzekeraars indien van toepassing.
  • Het verzorgen van de PR middels websites, foldermateriaal, interviews, lezingen en artikelen.
  • Intervisie te organiseren en het verzorgen van supervisie voor de
    beroepsgroep.
  • Het organiseren van diverse basiscursussen via haar leden. Bovendien voorzien deze cursussen in de groeiende behoefte van cliënten.
    Voorbeelden zijn cursussen ouder-kind, relatietherapie, meditatie- en bezinningscursussen maar ook cursussen om kennis te maken met
    diverse technieken zoals ademtherapie, voice dialogue, massage, NLP e.d.
  • Het verder bevorderen van de kwaliteit met als doel om een
    verdergaande professionalisering van de beroepsgroep spiritueel
    werkers en spiritualiteit in Nederland te realiseren.